wit
HomeAlgemeenBeeldengedenkbeeldExpositiesCursussenLinksContact

Beeldend kunstenaar Heleen Hoek, geboren 1952 in IJmuiden, maakt beelden, urnen en watersculpturen van klei.

Heleen heeft opleidingen gevolgd voor kunstzinnige vorming en therapie, en workshops gevolgd bij Tineke Cloosterman en Janneke Rosenbrand.

Heleen vindt voor haar werk inspiratie in de innerlijke, scheppende kracht van de mens, de natuur en de ons omringende wereld.

De kracht van de beelden zit in de eenvoud van de vormen. Het geheim zit in rust en beweging van lijnen en vlakken.

Al het werk is uniek en kan binnen en/of buiten worden geplaatst.

Beelden worden op 1150 graden gebakken en niet geglazuurd. De beelden die buiten komen te staan krijgen een waterkerende coating.

Heleen geeft cursussen, workshops en individuele begeleiding om zelf beelden te maken. Niet om bestaande beelden te reproduceren, wel om een eigen persoonlijk beeld te maken. Elke schepper heeft een eigen stijl en eigen innerlijke beelden die getoond en geuit mogen worden.

Heleen exposeert regelmatig binnen de landsgrenzen, maar ook in het buitenland. In 2009 stond zij op de BiŽnnale in Florence en voor 2013 zijn een aantal uitnodigingen uit diverse landen in voorbereiding.

Op uitnodiging heeft Heleen in mei 2010 gastlessen gegeven op het Instituto de CerŠmica te Avellaneda in Buenos Aires.

In alle dingen is een doel. Om tot dat doel te geraken, moet de mens boven zichzelf uitstijgen. ~ Constantin Brancusi (1876-1957) ~